Tudom, hogy az sem jó, ha folyton listákat készítünk, de én most mégis így teszek. Ha erről a listáról csak néhán dolgot kipipálsz magad miatt, máris sokat tettél!

Na nézzük:

1: Vegyél minden héten egy csokor virágot! Akár a nénitől a sarkon, akár este a szupermarketben. Jót fog tenni, ha az asztalodon lesz virág, hidd el!

2: Nézd át a telefonod, és töröld ki azokat az embereket, akiket már soha többé nem fogsz felhívni.

3: Ha van rá időd tedd meg ugyanezt az e-mail címeiddel is. Iratkozz le azokról a hírlevelekről is, amelyeket nem olvasol, csak törölsz azonnal.

4: Szervezz egy-egy találkozót régen nem látott, de hiányzó barátokkal.

5: Írj egy listát, hogy hogyan csökkenthetnéd az ökológiai lábnyomodat. Kezdd el figyelni, hogy itthon gyártott termékeket vásárolsz-e. Válaszd a magyar kézműves termékeket, a bolygó megköszöni majd!

Ezt a csupa virágos gyertyánkat például:

6: Lehet, hogy nem engedhetsz meg magadnak egy hosszabb nyaralást, de attól még a nyarat elkezdheted szervezni. Írd össze, hogy mit szeretnél véghez vinni ezen a nyáron, és iktass be rokoni látogatásokat is.

7: Hívd meg a régen látott unokatesóidat egy italra vagy egy vacsira nálad! Meglásd, reggelig fogtok beszélgetni!

8: Írd be a naptáradba az „énidő” óráidat, napjaidat. Szükséged van pihenésre, ezekre a napokra ne szervezz más programot, és ragaszkodj ehhez!

9: Selejtezz a kozmetikumok és sminkek között. Túl sok felesleges cuccot tárolunk, aminek lehet, hogy más örülni fog! Hívd át a barátnőket és cseréljétek ki azokat, amelyek csak feleslegesen állnak a polcodon!

10: Olvass el legalább két könyvet! De ha belefér, akkor inkább hetente egyet.

11: Határozd el, hogy ebben a hónapban kevesebb negatív kritikát hallasz meg, és te is sokkal kedvesebb leszel másokhoz! Próbáld ki, hogy milyen jó érzés megdícsérni a kollégákat!

12: Legyél szerelmes a tavaszba és az életedbe! Tegyél az ágyad mellé egy üres üveget, és írd bele minden nap, hogy mi volt a legjobb a napban! Május utolsó napján vedd elő, és olvasd el milyen remek hónapod volt! Légy hálás minden napért, mert mindegyikben van valami jó!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük