Egy fárasztó munkanap után hazaérkezni ajándék. Ellazulni és feltöltődni azonban úgy nem lehet, ha rendetlenség vesz körül minket. A mentális jóllétünk érdekében varázsoljuk otthonunkat a mi saját szentélyünkké, ahová már belépni is felszabadító.

Jól hangzik, nem igaz? Ha te is erre vágysz, akkor kövesd ezt az 5 tippet! Tudom, nem mindig könnyű patika tisztaságot tartani, de néhány puha dolog, és a rend segít pihenni! Hidd el, tapasztalatból mondom… Ha már elég élményt gyűjtöttél a nyáron (https://spiritandhome.hu/a-jelszo-gyujts-elmenyeket-iden-nyaron/ ) érdemes az őszi kuckózásra tudatosan készülni!

  1. Takaríts gyakran!

A rendetlen, piszkos helyek stresszt idéznek elő. Ne hagyd, hogy a rend kicsússzon a kezeid közül, és káoszba forduljon. Tedd inkább szokássá a házimunkát, és takaríts lépésről lépésre. Persze nem kell minden szabadidődet a ház suvickolásával töltened, ugyanakkor ha minden nap csak tíz percet szánsz rá, megelőzöd a káoszt.

  • A világítás különösen fontos

A világos terek pozitívan hatnak a jóllétünkre és a hangulatunkra. A legjobb a természetes fény, azonban a mesterséges megvilágítás sem rossz – ha nincs más lehetőségünk. Ám a mennyezetről lelógó, durva, erős, fluoreszkáló fényeket érdemes elkerülni. Ragaszkodj inkább a melegebb árnyalatokhoz. A gyertya különösen jó választás, hiszen meleg fényt ad, és feltöltve velük az otthonod, igazi szentélyt tudsz kialakítani. Nézz szét nálunk és válassz kedvenc illatot!

  • Legyen a kényelem prioritás

A párnák, a puha szőnyegek és a kényelmes takarók pihentető menedékké varázsolják a lakást. Ha pedig egy relax spa élményre vágysz, akkor újíts be néhány bolyhos törölközőt, plüss fürdőlepedőt és kényelmes papucsot.

  • A szépség önmagában is oldja a stresszt

Egy házat vagy lakást nemcsak a kényelmes bútorok és a meleg fények tesznek otthonná, hanem a szép kiegészítők is. Az egyik fontos női minőség a szépség, tehát ez már önmagában is megalapozza a pihentető jelenlétet a négy fal között. Töltsd fel szépséggel az otthonod, válassz olyan kiegészítőket, amelyekre jó érzés ránézni.

  • Mindennek legyen helye

A rend fenntartásának másik nagyszerű módja, ha minden használati tárgynak megvan a maga helye. Az ajtós szekrények azért jók, mert elsuvaszthatod benne a dolgaidat, míg a polcokat feltöltheted szépségekkel. A titok ebben az esetben is az aranyközépút! Ha túl sok a cuccod, a „kacatod” érdemes felülbírálni, hogy mire van szükséged!

Csodás nyárutót kívánok neked,

Judit

(Legutóbbi könyveimmel itt találkozhatsz, nagyon jól passzolnak gyertyáimhoz: https://alomgyar.hu/konyvlista/romantikus/ujrakezdok )

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük