Kezdetben nagyon figyeltem rá, hogy teliholdkor kapcsolódjak a belsőmmel ebben a rituáléban, de most már – bevallom – nem csak teliholdkor csinálom, hanem bármikor amikor úgy érzem válaszokra van szükségem, vagy csak túl feszült vagyok.

Próbáld ki te is, otthon is elvégezhető, és nem tart tovább húsz percnél. (De ha több időre van szükséged az sem baj.)

Helyszín a fürdőszobád, természetesen.

ha nem csak úgy belecsapsz, hanem kicsit rá is készülsz erre a fürdőrituáléra.

Készíts magadnak elő egy puha törülközőt, és ha van akkor egy puha szivacsot, vagy egy tiszta kendő, puha rongy is megteszi, amit nem félsz bevizezni.

Ha van kedvenc fürdősód, vagy olajad azt is készítsd be, vagy bármilyen kozmetikum amit szívesen használsz, aminek szereted az illatát, az állagát.

Gyújtsd meg a kedvenc gyertyádat, ami segít ellazulni.

Én erre két féle gyertyát használok. A LET IT GO gyertya a mostani kedvencem, de a RELAX TIME gyertyához is szívesen nyúlok, szintén kikapcsol, imádom mindkettő illatát!

Ha mindent előkészítettél válassz egy zenét és csinálj egy kis gőzt a fürdőben.

Én a saját fürdőrituálémhoz ezt a zenét hallgatom:

https://www.youtube.com/watch?v=ZwLt7DUkpSw&ab_channel=Yohypno

Szeretettel ajánlom neked is!

Ha mindezzel készen vagy, elkészítetted a melegvizes fürdőt, nincs más dolgod mint beleereszkedni a vízbe, hallgatni a zenét, és a puha szivaccsal vagy ronggyal áttörölni minden végtagodat, testrészedet.

Ha van kedved önts a vízbe fürdősót, vagy fürdőolajat.

Közben gondolj arra, hogy távozik belőled minden feszültség, minden olyan rossz gondolat, vagy érzés, aminek már nem akarsz helyet adni.

Képzeld el, hogy lemosod magadról a fájdalmat, a rosszkedvet, a gondokat.

Ha úgy érzed törzsöld át magad többször is, nyisd meg a zuhanyt, eressz ki langyos vizet és folyasd a fejed tetejére. Közben ismét képzeld el, hogy a hajadból, a fejbőrödből is lecsorog minden ami fájdalom, stressz, bosszantó gondolat.

Engedd meg magadnak, hogy elringasson a meleg víz, hogy be tudd lélegezni a gyertya aromáját, hogy elmúljon a feszültség.

Szánj időt magadra, érezd, hogy mennyi időre van szükséged.

Én a fürdő után mindig megiszom egy nagy pohár vizet, hogy frissüljek belül is, és általában valamilyen gyógyteát. De nagyon szeretem a Rooibos teát is. A lényeg, hogy ne legyen benne koffein.

Ha van még lehetőségem utána szívesen ücsörgök csendben, égetem a gyertyát és hálát adok. És nagyon büszke vagyok magamra, hogy tettem valamit magamért.

Próbáld ki te is, bármelyik este!

Jár neked ez az idő, és jár neked, hogy magadra tudj koncentrálni!

Jó fürdést, jó tisztulást kívánok,

Szeretettel,

Judit

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük