A Dolce Vita mitől olyan édes? Miért van az, hogy ha az olaszokra gondolunk eszükben jut az öröm és a könnyedség?

Szánj időt az evésre

Igen tudjuk, mindig elfoglalt vagy, az asztalodnál ebédelsz, és a tévé előtt vacsorázol. Ugye, hogy milyen rosszul hangzik? Tedd le a telefont és ebédelj a kollégákkal egy jót. Nem baj, ha a munkáról beszélgettek, de legalább beszélgettek. Este pedig teríts meg, add meg a módját, és élvezd az ízeket!

Ami helyi, az csak jó lehet!

Figyelj arra, hogy magyar árut vegyél, és ha teheted helyi termelőtől. Menj ki a piacra, fogd meg a paradicsomot, kóstold meg a sajtpultból a sajtot. Neked terem, itt terem, szerető kezek által.

Egyél friss és egészséges ételeket!

Ha már megvetted a helyi zöldséget és gyümölcsöt ne pazarold el. Edd meg frissen, készíts belőle valami finomat. Ha nem muszáj ne fagyassz le semmit, inkább járj többet a piacra. Talán azt hiszed nincs erre időd, pedig van…

Passeggiata, azaz séta… vedd fel a napi rutinba!

Az olaszok sokat járnak gyalog, és ennek nem csak a testük, hanem a Föld is örül. Tedd le a kocsit ha két sarokra indulnál egy kávézóba a barátokhoz, és tedd le akkor is, amikor este lazítanál. Sétálj! Egyedül, vagy a szerelmeddel. Fedezd fel a városod szépségeit, és védd a környezeted is!

Vedd észre a szépséget!

Az olaszok szeretik a szépet. A tájat, a nőket, a divatot az építészetet, a stílust. Jó szemük van ahhoz, hogy meglássák a színeket és mindent, amiben ott van a szépség. Gyakorold te is! Néha nem árt csak csendben ülni és észrevenni, hogy mi vesz minket körül…

Hiányzik Olaszország? Nézd meg Itália ihlette gyertyáinkat és gyere velünk Rómába, Velencébe, Toszkánába vagy az Amalfi-Partra!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük