Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Spirit&Home Több, mint gyertya

A  Spirit&Home manufaktúrát Hidasi Judit írónő, és kozmetikumgyártással foglalkozó férje alapította 2020-ban. Ezek vagyunk, kis családi manufaktúra, kisfiúnkkal Gyurcival, akinek hatalmas szerepe van a gyertyagyártásban, elsősorban ő az, aki az állatos mintákra rámondja az ámen-t!:)

Évek óta szerettünk volna már gyertyákkal foglalkozni, mert a kozmetikumgyártás miatt amúgy is illatok és olajok között töltjük a napunk nagy részét.

A gyertyakészítéssel mégis elég sokáig vártunk, mert Édesanyám örökségét szerettük volna tovább vinni... ő volt igazi illat-mágus, és sokszor készített otthon, a maga kedvére gyertyákat.

Sajnos 2019-ben elhagyta a földi világot, és még mindig hiányzik.

A 2020-as bezártság alatt kezdtünk el komolyabban foglalkozni a gyertyákkal, a fénnyel, a design-nal, azzal, hogy hogyan tudnánk egy kis örömet vinni a gyertyáinkon keresztül más otthonokba.

Reméljük sikerül!

A Spirit&Home gyertyák gondos tesztelés és kutatás után kerülnek az otthonaitokba, hogy fényt és melegséget vigyenek a szívekbe.

Valamennyi gyertyánk illatos, színes prémium gyertya, amivel azt is megörvendeztetheted, akit a legjobban szeretsz.

Ezek a prémium kategóriás gyertyák mosolyra fakasztanak bárkit. Lakásod design elemei, illatuk betölti a szobát, a teret.

Igyekszünk azonban nem csak a külsőségekben megfelelni a korszak kihívásainak.

Arra törekszünk, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjuk gyártás közben, és figyelünk arra, hogy használat közben ezt te is megtehesd.

Valamennyi gyertyánk kézzel készül, manufakturális körülmények között, saját műhelyünkben.

Üvegpohárba töltjük neked, hogy az égetés és tisztítás után konyhádban is helye legyen.

Címkéink papírból készülnek, gyertyáinkat fémtetővel óvjuk, a kész gyertyáinkat papírba csomagoljuk.

Webshopos rendelés esetén a térkitöltőnk komposztálható. A csomagolásnál nem használunk műanyagot.

Alapanyagainkat Európából vásároljuk, biztonsági tanúsítványunk van az illatokról és a viaszkeverékről is.

Természetesen mind minőségi, bevizsgált, igazolható alapanyag.

Vigyázz a természetre, mi is ezt tesszük!

Valamennyi gyertyánk vegán és állatkísérlettől mentes alapanyagból készült, tehát #crueltyfree.

Gyakran kérdezitek, hogy miért nem szója gyertyákat gyártunk, és miért tartalmaz paraffint is a gyertyánk.

Nagyon fontos, hogy a paraffint általában más gyertyagyártók oldalán szokták szidni. Valójában mi, pedig eredetileg Judit oknyomozó újságíró is, semmilyen publikációt nem találtunk

arra vonatkozóan, hogy a paraffin káros. Évekkel ezelőtt a South Carolina State University-n egy doktornő végzett ezirányi kutatásokat, azonban ezt nem publikálta, semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a paraffin

gyertyától bárki, bármilyen mérgezést kapott volna.

Szép is lenne Ádvent idején, mikor egyszerre 4 paraffinos gyertya is ég a lakásokban. Ilyenkor sem visznek el mérgezéssel tömegeket.

A szója nálunk vörös posztó. Ennek több oka is van.

Az első, hogy monokultúrákban termelik, ami kiírt maga körül mindent, továbbá  a jelenlegi állás szerint mindösszesen 3-4%(!) ami etikus termelésből származik bizonyíthatóan.

További bajom vele, hogy jelenleg a szójatermelés a harmadik oka az erdőírtásoknak, erről bővebben ebben a cikkben is olvashatsz: https://444.hu/2021/02/14/messze-a-marhahus-felelos-a-leginkabb-az-erdoirtasokert

Szóval a szója természetes alapanyag, de hogy mennyire zöld és környezetbarát?

Ezt dönts el te.

Egy biztos: mi olyan keveréket használunk ami tartalmaz paraffint is, igen, és természetes alapanyagot is. Viszont ez a keverék nem utazik kontinenseket, hogy a műhelyünkbe érjen, illetve igazolható a benne található 

alapanyagok etikus beszerzése.

Rendezés: