A gyertyázós időszakban hajlamosak vagyunk tovább égetni a gyertyánkat, mint 3-4 óra, egész egyszerűen azért, mert az illata varázslatos, a fénye csodálatos. Pedig ezzel ártunk a felhasználói élménynek!

Mondom is, hogy miért.

Összeszedtem négy olyan fontos pontot, amit minden gyertyázónak érdemes szem előtt tartania, ha szeretné, hogy a gyertyája sokáig és szépen égjen!

Kövesd ezt a néhány utasítást és gyertyád meghálálja majd:

1.       Kérlek minden újra gyújtás előtt vágd vissza a kanócot néhány milliméteresre. Ha a kanóc túl hosszú kormolhat, és gyorsabban is leég. Így akár órákkal is megnövelheted gyertyád élettartamát!

2.       Soha ne égesd a gyertyádat 3-4 óránál tovább. A repceviasz extra hosszú égési időt biztosít neked, de ennél tovább akkor se égesd, mert a kanócod túl hosszú lesz. Érdemes első gyújtásnál megvárni, amig körbeég és kialakul a „pool” azaz a medence. A gyertyád emlékezni fog az első égetésre, és második gyújtásnál, ugyaneddig ég majd körbe, biztosítva az egyenletes égést.

3.       Ne hagyd felügyelet nélkül, és ne hagyd kisgyermek vagy kis kedvenc közelében.

4.       Kérlek ne helyezd el olyan polcra, ahol nincs elég helye a lángoknak szabadon ficánkolni. Könnyen előfordulhat, hogy ha társaság van nálad, vagy belefeledkezel egy jó könyvbe nem veszed észre, hogy túlégetted a gyertyád, már egész délelőtt, vagy délután ég. Figyelj, hogy ebből ne legyen baj!

5.       Ne gyújtsd újra ha a viasz mennyisége kevesebb, mint két centiméter. De ha betartottad a szabályokat erre nem is lesz szükséged, mert a gyertyád már gyönyörűen végig égett, nem maradt az alján viasz, amit nem tudsz kinyerni.

Csodás gyertyázós napokat és estéket kívánunk neked!  Judit és Gyuri

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük