Az évszakok változását megélni csodálatos lehet. Ősszel kicsit elhalkul a világ, és remek alkalom arra is, hogy változtass az életeden.

1. Tedd túl magad rajta, egy kicsit gyorsabban

Nehezen indult a nap, leborítottad a blúzod kávéval, nem érkezett meg a küldemény, amit vártál. Nincs tökéletes nap, és előfordulhat, hogy szinte óránként ér valami bosszúság. Akkor most egész nap puffogni fogsz ezeken a semmiségeken, vagy konstatálod, hogy ez egy ilyen nap és töltesz magadnak egy másik kávét? Az állandó rosszkedv ellen te vagy az egyetlen aki tehet valamit. Amint erre ráébredsz, és a gyarkorlatba is beemeled csodálatosan megkönnyebbülsz, meglátod …

2. Legyen tartásod

Elég volt abból, hogy az undok kolléga rongyként bánik veled? Állj ki magadért a következő inzultusnál. Úgy érzed több fizetést érdemelsz mert kettő helyett dolgozol? Beszélj a feletteseddel, hogy hogy érzed magad a pozíciódban! Húzódik egy régi, kellemetlen beszélgetés? Ess túl rajta! Ne hagyd, hogy mások uralják az életedet, mert semmivel, SEMMIVEL nem vagy rosszabb, mint a többiek!

3. Új szezon, új ruhatár

Ideje selejtezni! A régi göncök, amelyeket már évek óta elő sem vettél feleslegesen foglalják a helyet. Hívd át a csajokat és csereberéljetek, vagy vidd el valamelyik alapítványnak a felesleges ruhákat. Lehet, hogy egy nálad nehezebb sorsúnak hatalmas örömet szerzel vele! Az pedig nagyon jó érzés…

4. Tanulj valami újat

A tanulás szótól sokaknak azonnal borsózni kezd a háta, pedig egyáltalán nem kellene, hiszen ismereteink tágítása mindig új világokat nyit meg. Felkeltette a figyelmedet egy kurzus a Facebook-on? Menj el! Régóta szeretnél új társaságot megismerni? Erre remek lehetőség ha egyezik az érdeklődési körötök! Olvass egy jó könyvet, ismerkedj más kultúrákkal, iratkozz fel új Youtube csatornákra. Ezeket a dolgokat otthon is megteheted, csodás gyerytafény mellett… (Ugye tudod, hogy milyen gyertyákra gondolok …)

5. Válassz egy új hobbit!

Imádod a kutyádat? Mi lenne, ha besegítenél egy menhelyen? Rengeteg olyan dolog van, ahol elkél a segítség! Eddig csak főztél, de most már a sütés is érdekel? Nincs is jobb, mint otthon kipróbálni egy-egy új receptet! Mit szólnál ahhoz, ha belevágnál egy új sportba? Kérdezd meg a csajokat, hátha náluk is van néhány ötlet, és együtt is csinálhatjátok. De ha senki sem tart veled vágj bele egyedül, fantasztikus lehetőségek rejlenek abban is, ha szólóban vágsz neki néhány dolognak.

6. Szeresd magad, és ne a szelfiket!

Saját magunk szeretete nem arról szól, hogy folyton azzal vagyunk elfoglalva, hogy milyen szépek vagyunk. Sokkal inkább arról, hogy tisztában vagyunk a belső értékeinkkel, tartásunkkal, tudjuk, hogy mennyit érünk, és ettől nem tántoríthat el senki. Foglalkozz egy kicsit kevesebbet az instával, és többet azzal, hogy meg tudsz-e magadnak bocsájtani, ha hibát követsz el. Aki nem szapulja magát folyton, másokban is azt az érzést kelti, hogy erős.

7. Veszítsd el a telefont

A következő lépés, hogy leszoktatod magad a technikáról. Elég a telefonból, tabletből és egyebekből. Menj ki a természetbe, sétálj a barátaiddal, figyelj a beszélgetésekre. Hagy a posztolást, a kommentelést, az egész mizériát!

8. Mit is akartál mindig megcsinálni?

Nem kell holnap Toszkánába költöznöd. Nem kell azonnal felállnod, és otthagynod az állásod. De jó ha tudod, hogy az idő megy, és kelleni fog egy terv. Lehet egy hónapra, vagy egy évre előre, de írd le, hogy mit szeretnél elérni. Kezd az apró dolgokkal, és haladj az egyre nagyobb dolgok felé. Lehet mondjuk az első pont, hogy ebben a szezonban kevesebbet idegeskedsz mások hülyesége miatt. A lista tetején pedig állhat egy utazás, vagy egy új üzlet! Tervezd meg hogy jutsz el oda! És ha sikerült legyél magadra nagyon büszke!

Legyen ez az ősz az, amelyik végre rólad is szól! Gyűjts emlékeket, és ahogy mindig mondom, gyújts gyertyát!

Szeretettel,

Judit

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük