A  Spirit&Home manufaktúrát Hidasi Judit írónő, és kozmetikumgyártással foglalkozó férje alapította 2020-ban. Ezek vagyunk, kis családi manufaktúra, kisfiúnkkal Gyurcival, akinek hatalmas szerepe van a gyertyagyártásban, elsősorban ő az, aki az állatos mintákra rámondja az ámen-t! 🙂

Évek óta szerettünk volna már gyertyákkal foglalkozni, mert a kozmetikumgyártás miatt amúgy is illatok és olajok között töltjük a napunk nagy részét. A gyertyakészítéssel mégis elég sokáig vártunk, mert Édesanyám örökségét szerettük volna tovább vinni… ő volt igazi illat-mágus, és sokszor készített otthon, a maga kedvére gyertyákat.

A 2020-as bezártság alatt kezdtünk el komolyabban foglalkozni a gyertyákkal, a fénnyel, a design-nal, azzal, hogy hogyan tudnánk egy kis örömet vinni a gyertyáinkon keresztül más otthonokba.

Reméljük sikerül!

A Spirit&Home gyertyák gondos tesztelés és kutatás után kerülnek az otthonaitokba, hogy fényt és melegséget vigyenek a szívekbe. Valamennyi gyertyánk illatos, színes prémium gyertya, amivel azt is megörvendeztetheted, akit a legjobban szeretsz. Ezek a prémium kategóriás gyertyák mosolyra fakasztanak bárkit. Lakásod design elemei, illatuk betölti a szobát, a teret.

Igyekszünk azonban nem csak a külsőségekben megfelelni a korszak kihívásainak. Arra törekszünk, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjuk gyártás közben, és figyelünk arra, hogy használat közben ezt te is megtehesd.

A Spirit&Home gyertyái etikus gyertyák, azaz európai alapanyagokat használunk, nem utaztatjuk az összetevőket kontinenseken át, hatalmas ökológiai lábnyomot hagyva ezzel.

A viasz összetevői 99% – ban repce- és kókuszviasz – 1% gyógyászatban is használt paraffin, amit a konzisztencia miatt használunk, így a nyári időszakban is tudunk gyártani, mivel a repce olvadáspontja alacsony, így nem olvad meg júliusban sem, amíg elér hozzád. A minősége kánikulában sem sérül.

Minden alapanyagunk európai gyártóktól érkezik!

Üvegpohárba töltjük neked, hogy az égetés és tisztítás után konyhádban is helye legyen.

Címkéink papírból készülnek, gyertyáinkat fémtetővel óvjuk, a kész gyertyáinkat papírba csomagoljuk.

  • Valamennyi gyertyánk kézzel készül, manufakturális körülmények között, saját műhelyünkben.
  • Webshopos rendelés esetén a térkitöltőnk komposztálható. A csomagolásnál igyekszünk csak annyi műanyagot használni, ami a törések elkerülése végett muszáj – kérünk, hogy szelektívbe rakd ha találsz ilyet a csomagodban
  • Alapanyagainkat Európából vásároljuk, biztonsági tanúsítványunk van az illatokról és a viaszkeverékről is. A keverék repcét, kókuszt és 1% gyógyászatban is használt paraffint tartalmaz, melyet a tartás miatt rakunk bele. A gyógyászatban használt paraffin nem rákkeltő, a sok híresztelés ellenére sem.
  • Természetesen mind minőségi, bevizsgált, igazolható alapanyag, EU-s tanusítványokkal, kivonatokkal, engedélyekkel.
  • Pamutkanócot használunk.
  • Vigyázz a természetre, mi is ezt tesszük!
  • Valamennyi gyertyánk vegán és állatkísérlettől mentes alapanyagból készült, tehát #crueltyfree.

A Grennwash-ról, mint gyertyás mumusról tényszerűen, mert máshogy nem érdemes

Nagyon fontos, (pedig eredetileg Judit oknyomozó újságíró is, és komolyan utána néztünk a forrásoknak), hogy semmilyen publikációt nem találtunk arra vonatkozóan, hogy a paraffin káros.

A tények: évekkel ezelőtt a South Carolina State University-n egy doktornő végzett kutatásokat, azonban ezt nem publikálta, semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy a paraffin gyertyától bárki, bármilyen mérgezést kapott volna. Más kutatás azóta sem készült, annak ellenére, hogy gyakran olvasni ennek ellenkezőjét. Nincs tudományos igazolás, vagy teszt.

(Szép is lenne Ádvent idején, mikor egyszerre 4 paraffinos gyertya is ég a lakásokban, a színes koszorúkon. Ilyenkor sem visznek el mérgezéssel tömegeket, nem tilos az ádventi gyertyák égetése.)

A(Z) European Candle Assocciation sajtóközleménye szerint „No reputable scientific study has ever shown any candle wax, including paraffin, to be harmful to human health” – azaz semmilyen kutatás nem igazolja, hogy a paraffin káros lenne az egészségre.

(Itt a teljes kivonat a témában: https://www.eca-candles.com/2018/09/26/eca-statement-refuting-study-by-south-carolina-state-university-researchers-suggesting-candles-may-release-harmful-or-even-carcinogenic-pollutants/ )

Minden alapanyagunk etikus forrásból származik.

Jó, ha tudod, hogy a mi gyártásunkban készülő gyertyákért nem írtanak ki erdőket, nem monokultúrákban termelik, amelyekkel tönkreteszik a környezetet, és nem zsákmányolják ki a helyi munkaerőt.

A Spirit&Home gyertyák nem „greenwashed” termelésben történnek, hanem családi vállalkozásban. Az általunk használt keverék nem utazik kontinenseket, hogy a műhelyünkbe érjen, illetve igazolható a benne található alapanyagok etikus beszerzése.

Ha a Spirit&Home gyertyákat választod, te is teszel a környezetedért! 

(Bővebben EBBEN a cikkben a szójáról, és, hogy az őserdők brutális írtása nagyban a megnövekedett szójaigények miatt is pusztul.)

(Itt pedig a New York Times cikkét találod a paraffinról, amelyben több kutató is alátámasztja, hogy az illatgyertyákban található paraffin mennyisége nem káros az egészségre. IDE KATTINTS a cikkért!)