Coco Chanel

Ha kedvem támad szerelmes filmet nézni, általában az igaz történetekere szavazok. Hogy miért? Mert szerintem az élet a legjobb mesélő!

A filmben Coco még nem sztár, sőt! A történet nem is a munkájára, sokkal inkább összetett szerelmi életére fókuszál. Két férfi is jelen van az életében: Étienne Balsan és Arthur Capel. Nagyon szeretem nézni, ahogy ez a tehetséges nő megleli az útját – még akkor is, ha ez az út történetesen tele van buktatókkal.

Miss Potter

Beatrix Potter, aki csodálatos meséket írt és rajzolt, nem kért abból a társadalmi skatulyából, hogy feleség legyen. A maga útját járta, és a szerelem még így is megtalálta őt! A csodás angol táj, csak bónusz! Imádom ebben a filmben, hogy tényleg olyan lágy és könnyed, mint egy csésze tejszínes tea, egy tavaszi délutánon. Nem harsány film, de még így is nem mindennapi történetet mesél.

Egy hét Marilynnel

Marilyn Monre rövid románcba bonyolódott a Herceg és a táncosnő forgatása alatt az egyik fiatal asszisztenssel Colin Clarkkal. A viszony inkább a férfinak volt jelentőségteljes, később könyvet is írt róla, amely a film alapjául szolgált. Szerintem az egyik legjobb Marilyn ábrázolás, valahogy ilyen törékenynek és sebezhetőnek képzelem őt.

Hemingway és Gellhorn

Ernest Hemingway és harmadik felesége, Martha Gellhorn háborús tudósító viharos románcát láthatjuk ebben a filmben, ami történelmi dokumentumfilmnek sem utolsó! Martha egyébként hatalmas kedvencem, egészen elképesztő nő volt, és minden újságíró(nő) számára pédakép lehet. Én nagyon tudtam azonosulni vele.

Frida

Frida Kahlo festőnő élete nem volt könnyű, és nem volt drámáktól mentes sem. Ebben a verzióban Diego Riverához fűződő szerelmét ismerhetjük meg. Többek közt. De nem titok, hogy kedvenc festőnőm nagyon heves természetű volt, főleg fiatalon. Felszabadító látni, hogy sérülései ellenére is mennyi tűz volt benne. Motivációs filmnek sem utolsó.

Julie &Julia

Mindkét nő mellett ott az igazi, és mi nagyon szeretjük nézni, ezt a korszakokon átívelő szerelmi történetet. Julia Child mellett a férje Paul, a blogger Julie mellett pedig Eric, aki boldogan eszi végig az egész szakácskönyvet! Megfigyeltem, hogy inkább téli estéken szeretem nézni, lenyűgöznek Párizs utcái, és persze Meryl … Lehet, hogy ma megnézem megint!

Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük